
تفاوت رادیاتور پنلی و رادیاتور پرهای
با نزدیک شدن به فصل سرما دغدغهها جهت راهاندازی سیستم گرمایشی آغاز میشود، و معمولا مردم دنبال سیستمهای گرمایشی میروند که هم بازدهی بالایی داشته باشد و هم اینکه مقرون به صرفه باشد، پکیجهای شوفاژ یکی از این سیستمهاست که در اکثر منازل وجود دارد و طرفداران خاص خودش را دارد، پکیجها جهت گرمادهی باید دارای رادیاتور باشند، کسانی که از پکیج استفاده میکنند جهت تهیه رادیاتور سوالهایی برایشان پیش میآید که چه نوع رادیاتوری بهترین گرمایش را دارد و چه مقدار از لحاظ قیمت مقرون به صرفه میباشد.
رادیاتورهای پنلی و پرهای را میتوان از جهات مختلف ببرسی نمود که عبارتند:
میزان گرمادهی
این فاکتور یکی از فاکتورهای مهم در ذهن خریدار است و مصرف کننده توقع دارد رادیاتوری که تهیه مینماید بیشترین گرمادهی را داشته باشد، مقدار گرمادهی رادیاتور پرهای به ازای هر پره بین ۱۰۰ تا ۱۳۵ کیلو کالری برساعت میباشد (ملاک مورد نظر رادیاتورهای آلومینیومی میباشد که بیشترین مصرف را با توجه به قیمت و ترجیح مشتری در بازار دارد وگرنه رادیاتورهای آلومینیومی با بازده هر پره ۰ ۲۲۰ کالری نیز موجود میباشد)
در هر متر رادیاتور پنلی فولادی نزدیک ۲۰۰۰ کیلو کالری برساعت گرما دهی دارد، بنابراین هر متر رادیاتور پنلی فولادی معادل ۱۶ پره ۱۲۵ کیلو کالری می باشد.
ماندگاری
رادیاتور پنلی از جنس فولاد و رادیاتور پرهای از جنس آلومنیوم است. واضح است که مقاومت فولاد به نسبت آلومنیوم بالاتر می باشد که همین امر موجب به این شده که اکثر رادیاتور پنلی دارای مدت زمان گارانتی بیشتری می باشند.
دوام و کیفیت بالای فولاد و مقاومت زیاد آن در برابر آب و رطوبت و زنگ زدگی این فلز را منحصر به فرد کرده است، نکته مهم در اینجا این است که فولاد مورد استفاده در ساخت رادیاتور پنلی گریدهای مختلفی دارد و هر چه گرید بالاتری داشته باشد از کیفیت و عمر بالاتری برخوردار است، همچنین ضریب حرارتی بالاتر در رادیاتور پنلی و سازگاری فولاد رادیاتور که مانع خوردگی مس پکیج میشود.
جنس رادیاتورهای آلومینیومی موجود در بازار از نوع آلومینیوم خشک میباشد، به علت سبکی وزن رادیاتور آلومینیومی به راحتی به وسیله پایههای مخصوص قابل نصب بر روی دیوار میباشد. قابل تعمیر بودن و امکان تعویض و اضافه نمودن هر پره در صورت تأمین نشدن گرمای مورد نیاز و امکان فروش رادیاتورهای اسقاطی نیز وجود دارد.
زیبایی
زیبایی یک سلیقه فردی است، واضح است که رادیاتور پنلی دارای زیبایی بیشتری نسبت به رادیاتور پرهای هستند. بهخصوص اینکه رادیاتورهای پنلی به علت ساختار یکپارچه و بدون درز با دکوراسیون منازل مدرن امروزی تطابق بیشتری دارد. و از نظر نظافت و بهداشت رادیاتورهای پنلی بهتر میباشند.
سازگاری با پکیج دیواری
به دلیل اینکه جنس مبدل پکیج دیواری از مس میباشد، مس داخل مبدل با آلومنیوم داخل رادیاتور پرهای تشکیل پدیده پیل الکترولیتی را میدهد که این موجب تولید مداوم گاز هیدروژن داخل رادیاتورها و مدار گرمایش میگردد که عملا در رادیاتور پرهای نیاز مداوم به هوا گیری را ایجاد مینماید. و این هوا گیری مداوم باعث پایین آمدن عمر مفید پمپ و منبع انبساط پکیج دیواری میشود. رادیاتورهای پنلی به دلیل متریال فولادی به کار رفته در آن با پکیج های شوفاژ دیواری سازگارتر میباشد.
قیمت
این فاکتور یکی از مهمترین دغدغه خریدار است، رادیاتورهای پنلی قیمت پایینتری نسبت به رادیاتور پرهای دارد، زیرا قیمت فولاد نسبت به آلومینیوم بسیار پایینتر میباشد، و از لحاظ اقتصادی به صرفه میباشد.
نتیجه نهایی
با توجه به مطالب گفته شده و مقایسه اجمالی بین رادیاتور پنلی و پرهای سعی ما بر این بوده که مصرف کننده آگهی کامل نسبت به دو رادیاتور داشته باشد و خریدی اقتصادی و بهینه داشته باشند، اما نکته پایانی اینکه رادیاتورهای پنلی آلمانی و ترکیهای در بازار موجود میباشند، که 90 درصد موارد غیر واقعی است و حتی چون وارداتی هستند قیمت تمام شده محصول بالا میباشد و مقرون به صرفه نیست. اما به دلیل اینکه کشور ما منبع غنی فولاد در منطقه میباشد، رادیاتور پنلی ساخت داخل قیمت به مراتب پایینتر و کیفیت بهتری نسبت به مدلهای خارجی دارد.